Зголемен прометот во индустријата

Индексот на прометот во индустријата во мај годинава во однос на мај лани изнесува 121.5, пресмета Државниот завод за статистика.

Прочитај повеќе

Прометот во индустријата зголемен во март

Прометот во индустријата во март бил зголемен за 17,5 проценти во однос на истиот месец лани, покажуваат статистичките податоци што

Прочитај повеќе

Зголемен прометот во индустријата

Вкупниот промет во индустријата лани во ноември е зголемен за 18,5 отсто во споредба со истиот месец од претходната година,

Прочитај повеќе

Зголемен прометот во трговијата на мало

Во октомври годинава забележан е зголемен промет во трговијата на мало во споредба со истиот месец од претходната година. Според

Прочитај повеќе

Зголемен прометот во индустријата за 21 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари – август 2021 година во однос на истиот период лани е зголемен за 21,1

Прочитај повеќе

Прометот во индустријата во јули намален во однос на јуни, а зголемен во споредба со јули лани

Прометот во индустријата во јули бил намален за 6,4 проценти во однос на јуни, а зголемен за 8,5 проценти во

Прочитај повеќе

Прометот во кичевската чаршија подобрен, но далеку од периодот пред пет шест години

Трговците во кичевската чаршија летово со нетрпение ги очекуваа гастрбајтерите да се вратат во земјава за да го подобрат нивниот

Прочитај повеќе

Во мај раст на вкупниот промет во индустријата од 58 отсто на годишно и 1,9 проценти на месечно ниво

Прометот во индустријата вкупно во мај годинава во однос на истиот месец лани е зголемен за 58 проценти, објави Државниот

Прочитај повеќе

Зголемен прометот во индустријата во првите четири месеци од годинава

Индексот на прометот во индустријата, вкупно, во април 2021 година, во однос на истиот месец лани, изнесува 209. Според главните

Прочитај повеќе