Кривични пријави за сите газди кои не ги почитуваат мерките за заштита при работа

Морам да признам дека веста објавена пред некој ден во медиумите за фирмата чиј работник загина работејќи во шума во

Прочитај повеќе

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање

Прочитај повеќе

ЈА: Интервју со првиот Административец од научната фела Професор д-р Борче Давитковски

Доколку сакате да дознаете за која реформа треба да се воведе во Јавната администрација односно во која насока треба да

Прочитај повеќе