archiveпросвета

СветСветот на работникотСиндикат

Добра вест за просветарите: Наставниците добиваат работа на полно работно време

Министерот за образование, наука и технолошки развој на Србија, Младен Шарчевиќ најавил распишување на конкурс за вработување во просветата. Конкурсот...
СветСветот на работникотСиндикат

Продолжуваат преговорите на просветните синдикати и Владата, но продолжува и штрајкот

Денеска продолжија преговорите помеѓу хрватската Влада и синдикатите на вработените во просветата, но се продолжува и штрајкот кој трае веќе...