Позитивни на коронавирусот здравствен и просветен работник од Кавадарци

Здравствен и просветен работник се меѓу новозаболените во Кавадарци, а две лица починаа со коронавирус. Информацијата за МИА ја потврди

Прочитај повеќе

Царовска: Вие сте најважната алка во образовниот процес, овозможувате континуитет на наставата и во услови на пандемија

Признанието просветен работник на годината за учебната 2019/2020 година го добија професорите Штефица Ујчик од Куманово, Добри Јовевски од Крива

Прочитај повеќе

Државниот просветен инспекторат вработува…

Агенцијата за Администрација објави оглас за вработување на 16 државни службеници во Државниот просветен инспекторат. Се бараат советници – инспектори,

Прочитај повеќе

Детската амбасада „Меѓаши“ остро реагираше на војничкиот поздрав на основците и наставниците во Гостивар

Војнички поздрав од основци и наставници во Гостивар за турската воена офанзива Просветниот инспекторат ќе постапува за случајот во основното

Прочитај повеќе