Бесими: МФ не е адресата за протести на синдикатите, ниту институција кога преговара со нив

Во ребалансот го има она што е дефинирано. Не можеме да предвидиме работи кои не се дефинирани. Дека е ветено

Прочитај повеќе

ФОТО|12 протести и штрајкови кои го смениле светот на работниците насекаде

Подготвил: Бобан Илијевски Историјата е полна со работнички протести кои оставиле белег врз денешната перцепција за работничките права и вреднувањето

Прочитај повеќе

Синдикатот на клинички центар со поддршка за протестите на гранските синдикати при КСС

Синдикатот на Клинички центар дава целосна поддршка на протестите на здружените грански синдикати при КСС, кои ќе започнат на 26.04.2022

Прочитај повеќе

И СОНК се приклучува кон протестите на КСС и воедно дава поддршка на гранските синдикати при Конфедерацијата

Почитувани синдикални пријатели, браќа и сестри, Од името на 30.000 членство на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на

Прочитај повеќе

Унијата на Независни и Автономни Синдикати на Македонија-(УНАСМ) со поддршка за протестите на гранските синдикати при КСС

Унијата на Независни и Автономни Синдикати на Македонија (УНАСМ) со безрезервна поддршка за протестите на гранските синдикати при Конфедерација на

Прочитај повеќе

ПСМ: Пристојни плати значат пристојни пензии: Поддршка за протестите на гранските синдикати при КСС

Пензионерскиот синдикат на Македонија безусловно и целосно ги поддржува протестите на гранските синдикати при КСС кои започнуваат од вторник (26

Прочитај повеќе

ВИДЕО| Од вторник започнуваат секојдневни протести на синдикатите од јавниот сектор

Од вторник секој ден ќе има протести, поради неисполнување на барањата кои неколку грански синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати

Прочитај повеќе

КСС останува на ставот дека треба да има протести

КСС останува на ставот дека треба да има протести. Од СОНК најавија дека нема да учествуваат в среда на протестите,

Прочитај повеќе

Работници од „Џонсон мети“ за СП: Имаше протести, а можен е и штрајк

Според писмото од вработените, со нови мерки, новиот директор им ја скратил платата од 4.000 до 5.000 денари. Директорот Борозанов

Прочитај повеќе

МОЖЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ, АМА ТОА Е СПРОТИВНО НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРЕПОРАКИ Министерството за здравство им одговори на синдикатите

Во услови кога се заканува нов силен ковид-бран, должност на Министерството и на Комисијата е да предлагаат соодветни мерки кои

Прочитај повеќе