Вработените од Управата за водење матични книги на протест пред Собранието и Министерството за правда

Вработените од Управата за водење на матични книги денеска од 15 до 17 часот протестираат барајќи исполнување на нивните барања.

Прочитај повеќе

Протест на вработените во Управата за матични книги, нема вадење на изводи и умреници

Од денеска нема закажување на свадби, ниту вадење документи: Протестираат вработените во Управата за матични книги Граѓаните од денеска нема

Прочитај повеќе

Конфедерацијата на слободни синдикати го прекина протестот поради притисоци врз членството

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) го прекина денешниот протестот пред Собранието поради, како што велат, притисоци врз членството, јави „Радио

Прочитај повеќе

ДСП „Обединети Работници“: Поддршка за работничкиот протест организиран од страна на КСС

Поддршка за работничкиот протест организиран од страна на КСС Почитувани работници, Би сакале да ве известиме дека ДСП „Обединети работници“

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Протест или штрајк, која е разликата?

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Протест или штрајк, која е разликата? Правото на протест, како и правото на

Прочитај повеќе

СПМ излегува на протест, бара подршка од МПС и НСП

До 1. МАКЕДОНСКИ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ – МПС 2. НЕЗАВИСЕН СИНДИКАТ НА ПОЛИЦИЈАТА – НСП ПРЕДМЕТ: Барање за давање подршка, учество

Прочитај повеќе

Сидникатите најавија масовен протест на 1 Мај за зголемување на платите за работниците

Сојузот на синдикатите на Македонија повика на масовен синдикален протест што ќе се одржи на 1 Мај во 12.30 часот. 

Прочитај повеќе

Судиите најавуваат предупредувачи протест на 28 април ако не бидат усвоени измените на Законот за плати на судиите

Управниот одбор на Здружението на судиите на Република Северна Македонија (ЗСРСМ) бара целосно исполнување на барањата дефинирани во Стратегијата и Предлог-активностите за

Прочитај повеќе

Матичните лекари денеска на протест

Денеска, на Светскиот ден на здравјето, матичните лекари ќе одржат мирен протест на кој ќе побараат да се исполнат нивните

Прочитај повеќе