10 најбарани фриленс професии во 2022 кои можат да ви донесат солидни приходи

Бобан Илијески Кога го пишувавме овој текст, ви ветивме дека ќе ги објасниме десетте фриленс професии кои се најмногу побарувани

Прочитај повеќе

Нископлатените индустрии да бараат чаре – Новите професии пополека им ги земаат работниците

Бобан Илијевски Јасно е како ден дека голем дел од македонските квалификувани работници се одлеваат во високо развиените економии, но

Прочитај повеќе

(Табела) Ова се платите во 50 -те најбарани професии во Германија

Можеби сакате да се преселите во Германија или веќе сте преселни таму, но малку знаете за пазарот на труд во

Прочитај повеќе

Ова се просечните плати во најпопуларните професии во Германија

Просечната бруто-плата за фармацевт во Германија е 4.564 евра, а за рецепционер 1.716 евра, пишува „Феникс магазин“, повикувајќи се на

Прочитај повеќе

Овие професии ќе бидат барани во иднина: За некои од нив не треба диплома, а за некои треба мастер

Секогаш кога работните места се ставаат во контекст на иднината, често се случува да се поистоветат со роботиката и автоматизацијата.

Прочитај повеќе

Како Закерберг ја гледа иднината на работните места?

Во визијата за иднината на Марк Закерберг, основач на компанијата Мета и социјалната мрежа Фејсбук, поголемиот дел од облиците на

Прочитај повеќе

Научниците истражувале: Кои луѓе и професии се сметаат за најдосадни?

Досадната работа во финансиите често може да донесе добра плата, но истовремено се чини дека на другите им изгледате неинтересно,

Прочитај повеќе

Неколку десетици професии наскоро ќе бидат заменети со вештачка интелигенција

Шведскиот институт за проценка на пазарот на труд и образовна политика спроведе студија и идентификуваше неколку десетици професии кои наскоро

Прочитај повеќе

Ова се петте најмалку платени професии во септември

Според податоците на Државниот завод за статистика ова се петте професии во Македонија во коишто вработените во септември земале најниска

Прочитај повеќе

Кои се 20 -те најбрзо растечки и 20 -те најбро опаѓачки професии?

Подготивил: Бобан Илијевски Пазарот на трудот несомнено доживува големи промени. Некои занимања бележат раст, а некои пад, а со тоа

Прочитај повеќе