Добиени согласности за професионалните војници над 45 години да се распределат по други институции по изборите

Пред распишувањето на локалните избори се добиени согласности за најавената распределба на професионалните војници со наполнети 45 години во други

Прочитај повеќе

Професионалните војници ќе добиваат отпремнина по 1.000 евра за секоја година стаж

Припадниците на армијата на кои им завршува професионалниот ангажман со наполнети 45 години доколку не добијат вработување во другите државни

Прочитај повеќе

Војниците се заблагодарија за покачените плати, но бараат чизми и униформи

Пофалба до Министерството за одбрана за покачувањето на платите во Армијата, за решавањето на станбенето прашање и за решението за

Прочитај повеќе