Признавање на Ковид-19 како професионално заболување

Бидејќи не постои унифицирано европско законодавство во оваа област, на секоја земја- членка е оставено да ги дефинира правилата за

Прочитај повеќе

Петковски: Ковид-19 да се признае како професионално заболување

Македонското здружение за заштита при работа и по година од барањето ковид 19 да биде признаено како професионално заболување не

Прочитај повеќе

Ковид – 19 треба да се смета за професионално заболување и кај работниците што се изложени на истиот

Поради фактот дека САРС-КоВ-2 вирусот е нова биолошка штетност што ја предизвикува болеста Ковид-19, а во согласност со директивата на

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) КСС ОСТАНУВА НА СТАВОТ: Ќе ја продолжиме борбата за боледување од Ковид-19 да се исплаќа 100%

Во интервјуто со Благоја Ралповски од КСС, пренесуваат дека ќе останат со ставот и дека ќе продолжат да зе борат

Прочитај повеќе