Голема побарувачка за стоматолози: Оваа професија успеала да се најде на трето место на листата на најбарани професии

Стоматологијата е традиционално медицинска наука која „лесно“ се вклопува во модерните текови, бидејќи изворедно ги усвојува сите иновации од 21

Прочитај повеќе

Што е потребно за да се биде професионален фотограф?

Бобан Илијевски Во време кога скоро секој човек има пристап до смартфон, речиси сите на еден начин стануваат фотографи. Сепак,

Прочитај повеќе

5 генијални начини да заработувате дополнителни приходи од дома

Кренете рака ако ја сакате идејата да заработувате дополнителен приход или да се откажете од канцеларискиот живот за да научите

Прочитај повеќе

Новогодишно мега интервју со Претседателот на СОНК Јаким Неделков: СОНК гласно бара зголемување на платите и К-15 за просветните работници

Разговараше: Бобан Илијевски Новогодишно интервју со Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК Јаким Неделков, во

Прочитај повеќе

Како сами да ја одберете вистинската професија за вас?

Некогаш изборот на вистинската професија може да биде тежок. Дури и советите од најблиските некогаш не би биле доволни за

Прочитај повеќе

Георгиевски: Во Југославија слободата на изразување беше поголема, а новинарската професија повеќе почитувана

Бобан Илијевски „Новинарството е професија која е поголема од животот“. Ова, во интервју за порталот Работник, го вели долгогодишниот новинар

Прочитај повеќе

Како да дознаете дали сте ја избрале вистинската кариера?

Подготвил: Бобан Илијевски Колку пати сте се прашале за тоа дали стен направиле добар избор на кариера? Секогаш кога имате

Прочитај повеќе

Со која професија можете да најдете најлесно работа во 2021 година?

Кога станува збор за пазарот на трудот, информатичарите, градежните инженери и економистите, можат најлесно да се вработат. Тоа е податок

Прочитај повеќе

Оџачарите – потребни, но дефицитарни

Наближува почетокот на грејната сезона, со што е неопходно да се исчистат оџаците. Иако се потребни, сепак кај нас оџачарите

Прочитај повеќе

Новинарството во Македонија – мака тешка ама неодолива

Автор: Бобан Илијевски Релативно сум нов во новинарската професија, но веќе можам да ја испрецепирам тежината на работата којашто ме

Прочитај повеќе