Во исчек е решние за пензионирање на докторите и професорите

Вработените во јавната администрација  ќе одат во пензија со навршени 62 години за жени и 64 за мажи и тие

Прочитај повеќе

Поддршка и од Факултетот за Ветеринарна медицина на СОНК

Професорите, асистентите, администрацијата и техничкиот кадар од Факултетот за ветеринарна медицина во Скопје, дадоа целосна поддршка на штрајкот на Самостојниот

Прочитај повеќе

Лоша вест за професорите, лекарите и уметниците…

Владата разработува законско решение со кое ќе се укине праксата дел од полициските службеници да го продолжуваат работниот век, иако

Прочитај повеќе

Дали јазот во платите на професорите на факултетите во Македонија е голем?

Разликата на платите кај универзитетските професори кои предаваат на различни факултети е голема. Таа е и поголема меѓу универзитетите. Нашето

Прочитај повеќе

Спречувањето на сивата економија е заеднички напор

„Механизми за елеминација на сивата економија, имплементација и очекувани резултати“ беше темата на форумот на проектот УСАИД Партнерство за подобра

Прочитај повеќе