Како 2022 да ви биде поуспешна од останатите години? Реномиран професор има совети за вас

Годините зад нас се „обоени со криза“, полни со искушенија и нови предизвици. Поради тоа, експертите советуваат оваа 2022 година

Прочитај повеќе

Неделков: Ако редовен професор на факултет сега зема плата од 36.000 денари од државата, од септември ќе зема 39.600 денари

Повисоките плати се предвидени со Колективниот договор кој ќе има примена во високото образование и кој е прв ваков договор

Прочитај повеќе

Славески: Препорачувам помошта да почне уште од овој месец

Универзитетскиот професор и поранешен минстер за финансии, Трајко Славески смета дека државата несериозно ја сфатила заканата од корононавирусот и задоцнето

Прочитај повеќе

(Видео) „Понеделнички кафе муабет“- Единаесетта епизода

Во единаесетата епизода од „понеделнички кафе муабет“, Претседателот на Македонското Здружение за заштита при работа и професорот по трудово право,

Прочитај повеќе

Десетта епиза од „понеделнчики кафе муабет“

Во десетта епизода од „понеделнички кафе муабет“, Претседателот на Македонското здружение за заштита при работа, Милан Петковски и професорот по

Прочитај повеќе

(Видео) Повреди на работно место – тема на деветата епизода од „понеделнички кафе муабет“

Во деветата епизода од „понеделнички кафе муабет“, Претседателот на Македонското Здружение за заштита при работа, Милан Петковски и професорот по

Прочитај повеќе

(Видео) „Понеделнички кафе муабет“ – Седма епизода

Во седмата епизода на „понеделнички кафе муабет“, чиј водител е Претседателот на Македонското Здружение за заштита при работа – МЗЗПР,

Прочитај повеќе