Пензионерскиот синдикат го поддржува штрајкот на СОНК

Пензионерскиот синдикат на Македонија дава безрезервна поддршка на генералниот штрајк на СОНК и изразува надеж дека ќе успее во борбата

Прочитај повеќе

ПСМ: Реалната просечна пензија треба да изнесува 17,478 денари

Поради лошата состојба предизвикана од економската, здравствената и енергетската криза, во којашто се наоѓаат пензионерите, Пензионерскиот синдикат на Македонија бара

Прочитај повеќе

Пензионерскиот синдикат бара Ковид додаток за сите пензионери и постари лица

Пензионерскиот синдикат на Македонија при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС бара да се исплати еднократен ковид додаток

Прочитај повеќе

ПСМ го честита денот на пензионерите и бара усогласување на пензиите

По повод денот на пензионерите на Р. Македонија, 20 септември, ексклузивно за Работник, Пензионерскиот синдикат на Македонија при КСС, го

Прочитај повеќе