Јавноста ги поддржува владите да преземат нов пристап за намалување на стапката на пушење

Глобално истражување спроведено од Povaddo за Филип Морис Интернешнал (ФМИ) сугерира дека јавноста се согласува дека креаторите на политиките треба

Прочитај повеќе

Изгледа ни досади труењето од цигари на затворено: Граѓани бараат враќање на Законот

Две години поминаа како непушачите, но и пушачите се трујат од чадот од цигари на тераси, бавчи и платформи надвор од

Прочитај повеќе