Занаетчиите бараат законски измени за да работат во недела

Занаетчиската комора на РСМ и Регионалната занаетчиска комора од Куманово бараат надлежните институции побрзо да реагираат и да ги донесат

Прочитај повеќе

Денеска е последен рок: Кривични пријави за газдите кои не исплатиле плати, а земале пари од владината помош

Околу 160 работодавачи од вкупно 551 кои ја затаија државната помош и не ги исплатија парите на работниците ќе се

Прочитај повеќе