Младите работници се почесто разговараат со своите колеги за тоа колкава плата земаат

Се повеќе млади луѓе почнуваат отворено да зборуваат за нивните плати со нивните колеги. Така барем е во Соединетите американски

Прочитај повеќе

Finance Think: Растот на минималната плата не е доволен за да таа порасне на 20,000 денари до 2024

Пет ветувања од Програмата на Владата 2020 – 2024 или 18,5 % се исполнија. На прв поглед оваа бројка не

Прочитај повеќе

Народен Правобранител: При избор на моделот за настава да се земат во предвид проблемите на децата со попреченост

Реформите на образовниот систем со цел решавање на нееднаквостите, мора да започнат со препознавање на постојните проблеми и предизвици со

Прочитај повеќе