Минималната плата нема да ја намали сиромаштијата, туку ќе ја зголеми работата на црно

1. Минималната плата нема да ја намали севкупната сиромаштија, туку ќе ја зголеми работата на црно. 2. Ревизорските извештаи на

Прочитај повеќе

Обид за намалување на работата на црно во Охрид

Во екот на летната сезона жителите од охридско струшкиот регион ќе може дополнително  да заработуваат. Станува збор за пилот мерка

Прочитај повеќе

Србија: 80,000 работници работат на црно – најмногу во градежништвото, угостителството и туризмот

Најмалку 80,000 градежници, помошници бармени и келнери, бебиситерки, хигиеничарки и слични работници работат на црно во Србија. Како што пренесува

Прочитај повеќе