„Моментално работиме комбинирано“: Која е компанијата во Македонија што ги применила ковид моделите на работа?

Бобан Илијевски Што се однесува до Македонија, работата од далечина или хибридниот начин на работа се уште се табу теми,

Прочитај повеќе

Работењето од друга држава е сон на многумина, но данокот е голема пречка

Подготвил: Бобан Илијвски  Се повеќе компании кои нудат работа од далечина како супер плус и поволност која би требало да

Прочитај повеќе

Чкламовска: Работата од далечина за многумина работници нема да биде прифатлива поради нашиот менталитет

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Билјана Чкламовска, раководител на правен сектор, човечки ресурси и Compliance Manager во австрската компанија

Прочитај повеќе

Овие директори се против РАБОТА ОД ДОМА: вработените да се вратат во канцелариите поскоро

Извршниот директор на „Голдман Сакс“, Дејвид Соломон, јавно го изрази своето незадоволство од работата од дома, велејќи дека би сакал

Прочитај повеќе