56 отсто од работните места во Германија дозволуваат работа од дома

И по укинувањето на обврската на работодавците да им понудат на вработените можност да работат од дома, сепак една четвртина

Прочитај повеќе

Работа на далечина; Шефовите сакаат работниците да се вратат во канцеларија, работниците се спремни да дадат отказ

Мерките и рестрикциите против ковд 19 се повлекуваат, а со нив и оние кои пропишуваа работа од дома. Ковид –

Прочитај повеќе

Работа од дома – кои се обврските на работниците, а кои на работодавачите?

Унијата на работодавачи на Србија побарала од наделжните носење на квалитетна рамка за новите облици на работа кои станале дел

Прочитај повеќе

Повеќе од 85 % од работниците сакаат да работат од дома: „Духот излегол од ламбата“

Само 3 % од работниците сакаат да се вратат во канцелариите пет дена во неделата, по завршувањето на ограничувањата. Ова

Прочитај повеќе

Се поголем број на работници ги „уценуваат“ фирмите – не сакаат да се вратат назад, бараат перманентна работа на далечина

Пишува: Бобан Илијевски Се зголемува бројот на работници кои не сакаат да се вратат во канцелариите, барајќи од нивните работодавачи

Прочитај повеќе

Синдикатот: Работодавачот мора да ги покрие сите трошоци на работникот кој работи од дома

Сојузот на самостојни синдикати на Хрватска ја поддржува мерката со која се пропишува обврската работодавачот да организира работа од дома

Прочитај повеќе

Европејците сакаат да работат од дома: Само 14 отсто сакаат да се вратат на работа

Истражувањето анкетирало 14.000 лица во Европа и покажува дека 83 отсто од вработените бараат поголема поддршка од работодавачот за постигнување

Прочитај повеќе

Идната власт во Германија планира воведување строги мерки против коронавирусот

Партнерите во идната германска влада – СПД, Зелените и ФДП се обединети во ставот дека нема да има нови затворања

Прочитај повеќе

Можеби шефовите не се среќни поради флексибилната работа, но еве кој е: Ќе се троши повеќе од пред кризата

Повеќето од американските патници планираат да потрошат исто или повеќе на патувања во текот на празниците, отколку што потрошиле пред

Прочитај повеќе