Јовевски: Дискриминацијата е зло

Дискриминацијата е зло. Дискриминацијата при вработувањето и работниот однос е двојно зло. Дискриминацијата во современи услови е неприфатлива во која

Прочитај повеќе

Ампева со апел до работниците од НикобЛаб: Спогодбата е незаконска, барајте си ги правата од работен однос

Фејсбук статус на Кристина Ампева: Апел до овие вработени. Овоj документ дека се откажувате од вашите права , е незаконит

Прочитај повеќе

“Обединети Работници”: Работниот однос не смее да биде условуван со вакцинација!

Интегрално соопштение на Движењето за социјална правда “Обединети Работници”: Почитувани, Движењето за социјална правда ,,Обединети работници” ги осудува изјавите од

Прочитај повеќе

Кој не може да оствари право на гарантирана минимална помош – втор дел

Кој не може да оствари право на гарантирана минимална помош – втор дел Правото на гарантирана минимална помош нема да

Прочитај повеќе

Уште една штипска конфекција на радарот на ДИТ по барање на „Гласен Текстилец“

Фејсбук статус на „Гласен Текстилец“:   По барање на „Гласен Текстилец” беше извршен вонреден инспекциски надзор од страна на ДИТ

Прочитај повеќе

Постапка за одјавување од работен однос

Постапка за одјавување од работен однос Одјавувањето од работен однос по правило го врши работодавачот со поднесување на потребната документација

Прочитај повеќе

Еве како сами да се пријавите или одјавите од работен однос

Почнувате со работа во нова фирма или пак си заминувате? Тоа значи дека треба да се пријавите или одјавите од

Прочитај повеќе

Состојбата на пожарникарите со правата од работен однос

Состојбата на пожарникарите со правата од работен однос Последниот период големиот број на пожари го вклучија алармот во однос на

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Забрана за дискриминација во работен однос

Рубрика трудово и социјално право Тема: Забрана за дискриминација во работен однос Во ек на новите мерки кои се донесоа

Прочитај повеќе

Заев: Уште 1,100 стечајци со најмалку 14 години работен однос ќе добијат финансиски надомест до пензионирање

Бобан Илиејвски Денеска на седница на Владата бил утврден текст на нов Предлог Закон со коишто ќе се обезбедат дополнителни

Прочитај повеќе