Над 1000 здравствени работници стравуваат дали работниот однос ќе им се трансформира во редовен

Дали трансформацијата на работниот однос од договор на дело во редовно вработување во болниците и клиниките е стопиран или пак

Прочитај повеќе

Право на паричен надомест за време на невработеност

Право на паричен надоместок има невработено лице што било во работен однос најмалку 9 месеци непрекинато, или 12 месеци со

Прочитај повеќе

Сабота, 14 декември ќе биде работен ден за вработените во дел од државните институции

Владата на Република Северна Македонија  на својата 167 седница донесе одлука 14 декември, сабота, да биде работен ден за вработените

Прочитај повеќе

Јаневска: Младите во Македонија се најмногу изложени на сивата економија

По повод Меѓународниот ден на младите кој се одбележува денеска (12 август), Порталот Работник се обрати до Конфедерацијата на слободни

Прочитај повеќе

Колку приходи, трошоци и вработени имале македонските комерцијални медиуми во 2018 година?

Според Анализата на пазарот на аудио и аудиовизуелни услуги за 2018 година на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги на

Прочитај повеќе

Исполнети се барањата на вработените од Еурокомпозит – Владата го усвои Предлог-законот за претворање на побарувањето…

Владата на Република Северна Македонија на 148-та седница одржана на 30 јули 2019 година го усвои и достави до Собранието

Прочитај повеќе