Намалена продуктивност, гадење и мигрена: Истражувањето ги покажа негативните аспекти на работата во виртуелна реалност

Пандемијата на коронавирус, меѓу другото, влијаеше и на целосна промена во начинот на кој работиме, бидејќи многу работодавци и вработени

Прочитај повеќе

Започнува примената на Законот за агенциско работење

Примената на законот за агенциско вработување во Србија започна од вчера, а надлежните укажуваат дека освен што со него се

Прочитај повеќе

Алкалоид – резултати од работењето за периодот јануари – декември 2019 година

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 13%, раст на консолидираната нето добивка од 18%, инвестиции во износ од над

Прочитај повеќе

Резултати од работењето на Алкалоид: Во периодот јануари – септември 2019 година се реализирани 127 нови вработувања

Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 19%, раст на консолидираната нето добивка од 26%, инвестиции во износ од 603

Прочитај повеќе

Компанијата „Макстил“ бележи пад на приходите во првото полугодие

Компанијата Макстил а.д Скoпје го објави извештајот за работењето за периодот јануари – јуни 2019 година. На производен план за првото полугодие

Прочитај повеќе