Одржана последната работилница на МАЧР

„Корпоративен пристап во менаџирањето на човечките ресурси преку градење општествената одговорност и јакнење на тимскиот дух“, беше темата на која

Прочитај повеќе

Работилница: Безбедност и здравје при работа во училиштата

Денеска започна дводневната работилница за “Безбедност и здравје при работа во училиштата”. Оваа работилница е во соработка на Конфедерацијата на

Прочитај повеќе

Работилница за привлекување на нови членови и нетипични вработувања

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија одржа работилница на тема на ,,Привлекување на нови членови и нетипични вработувања која се

Прочитај повеќе

Регионално медиумско вмрежување за подобри работни услови

„Безбедност и здравје при работа, стандарди за истражувачко новинарство и известување, потреби и протокол за дејствување на медиумска мрежа на

Прочитај повеќе

Работнилница: Подобрување на работните услови и безбедноста и здравјето при работа како поддршка на земјите од Западен Балкан за пристапување кон Европската Унија

Македонското Здружение за заштита при работа на својата фејсбук страна објави дека се одржува дводневна работилница на членовите на Советот

Прочитај повеќе

Одржана работилницата: „Моето право на иформираност“

Од 23.01 до 25.01.2020 година, во Велес се одржа работилница насловена “МОЕТО ПРАВО НА ИНФОРМИРАНОСТ”, која беше организирана од страна

Прочитај повеќе

Втора работилница за едукатори – „Креирај едукативни активности за најмладите“

Како дел од проектот Inno4Edu, СмартАп – Лабораторија за социјални иновации организира втора работилница „Креирај едукативни активности за најмладите 2“,

Прочитај повеќе

КСС со учество на трипартитна работилница организирана од МОТ

Конфедерацијата на слободни синдикати зема учество на  трипартитна работилница на тема “Кон систем за предвидување на потребните вештини во Северна

Прочитај повеќе

Работилница: Безбедност и здравје при работа и како да се справиме со повредите на работното место?

„Подобрување на вклученоста и влијанието на граѓанското општество во јавните политики за безбедност и здравје при работа и при донесувањето

Прочитај повеќе

Се одржа синдикална школа на СОНК за јакнење на синдикалните вештини

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Р.Македонија – СОНК , под покровителство на Регионалниот одбор на СОНК –

Прочитај повеќе