ЈАВНИТЕ СЛУЖБЕНИЦИ ДА РАБОТАТ САМО 35 ЧАСА НЕДЕЛНО – еве која европска држава размислува за оваа мерка, заедно со зголемување на платите

Министерството за финансии на Шпанија разгледува предлози за зголемување на платите за 3,5 отсто на јавните службеници, како и за

Прочитај повеќе

Работат 4 дена во неделата, среќни се и поздрави: „Ова е промена на животот“

На работниците, изгледа им е доста од се, им „прекипало“, констатира Telegraf Biznis.rs. После повеќе од две години, од почетокот

Прочитај повеќе

Секој петок скратено работно време за вработените на Diners Club Македонија

Од април оваа година, работната недела за вработените на Diners Club Македонија завршува во петок во 14ч. Ова е последна

Прочитај повеќе

Зошто за некои компании 40 часовното работно време е „надминат“ концепт?

Голем број од компаниите се почесто размислуваат да го укинат 40 – часовното работно време. Како дошло до тоа? Дали

Прочитај повеќе

Шеф им дозволил на вработените да работат само 4 дена неделно без да им ја скрати платата

„За моите вработени сакам подобар и поздрав начин на работење. Едноставно не сме создадени за да работиме постојано. Колку луѓе

Прочитај повеќе

Студија: Луѓето би требале да работат само осум часа неделно!

Пандемијата принудила многу работодавачи да го преиспитаат поимот работно мест, откако работниците биле принудени поради новонастаната ситуација да останат дома

Прочитај повеќе