(Инфографик + ВИДЕО) Најниската плата во јавниот сектор е за над 4,000 денари помала од минималната плата од 18,000 денари

Минималната плата расте, а платите во јавниот сектор остануваат исти. Ова на денешната Конференција на тема „Ефектите од покачувањето на

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец: Работничките нема да се откажат од правата кои им следуваат

Фејсбук статус на „Гласен Текстилец“:    Вработените во фирмата АЛКОН ТЕКС ШТИП, втор ден се на протест со кој го

Прочитај повеќе