Левица бара апанажа и за работниците

Ја известуваме јавноста дека пратениците на Политичката партија Левица, како единствена автентична партија на трудот, која ги штити интересите на

Прочитај повеќе

Не им го плаќаат боледувањето, па и заразени одат на работа

Работничка која две недели била на боледување зела само 7 илјади денари плата, велат во здружението „Гласен текстилец“. Тие посочуваат

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Ексклузивно интервју со Милан Петковски, Претседател на МЗЗПР

Ексклузивно интервју со Претседателот на Македонското Здружение за заштита при работа – МЗЗПР, м-р Милан Петковски. Петковски во интервјуто дава

Прочитај повеќе

„Достоинствен работник“: Не се почитуваат доволно работничките права за заштита во време на пандемија

 Да се преземат повеќе мерки за заштита, да се контролираат прекршувањата на правата за заштита на работниците, во Законот за

Прочитај повеќе

(Видео) УПОЗ: Бараме еднаквост помеѓу судиите и судската администрација во додатоците на плати

Испровоцирани од одлуките на Судскиот буџетски совет кои се донесоа во петокот и минатиот месец во кои судиите се повеќе

Прочитај повеќе