Зошто работниците треба да се зачленуваат во синдикати?

-Само здружени во синдикат, работниците имаат право на колективно преговарање за регулирање на условите за вработување, работа, како и на

Прочитај повеќе

ВО ШПАНИЈА СЕ ВОВЕДУВА „ДАНОК НА СОЛИДАРНОСТ“: Милиони работници би можеле да имаат корист од намалувањето на даноците

Шпанската влада договори пакет фискални мерки кои вклучуваат намалување на даноците на доход за граѓаните со ниски и средни примања,

Прочитај повеќе

ДЕСЕТ НАЈГОЛЕМИ РАБОТОДАВАЧИ: НАТПРОСЕЧНИ ПЛАТИ КАЈ ДВАЈЦА, ПОТПРОСЕЧНИ КАЈ ОСУММИНА

Пари анализира: Колку пари одат кај работниците, колку задржуваат газдите? Кај десетте најголеми работодавачи во 2021 година, работеле 25.647 работници.

Прочитај повеќе

Левица: Додека Лимани се луксузира работниците 4 месеци немаат плата

Додека директорот Локман Лимани од Алтернатива се луксузура во модерни канцеларии, репрезентации и патувања, вработените во АД ВОДОСТОПАНСТВО Скопје немаат

Прочитај повеќе

Кои грешки ги прават работниците и работодавачите при давање отказ?

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Кои грешки ги прават работниците и работодавачите при давање отказ? На оваа тема

Прочитај повеќе

Германија воведува нова обврска за сите работници

Според одлуката на Сојузниот суд за труд (БАГ), во Германија е воведена обврската за евиденција на работното време. Според германскиот

Прочитај повеќе

ЗНМ за Работник: Преку Фондот за слободни медиуми ќе се зголеми и стандардот на новинарите и медиумските работници

Бобан Илијевски Неодамна од Здружението на новинари на Македонија – ЗНМ реагираа на постапката на градот Скопје за рекламирање во

Прочитај повеќе

Во Шпанија протест на сопственици и работници во секс клубови против законот за проституција

Демонстрантите, меѓу кои и сопственици на бордели и сексуални работници, демонстрираа пред шпанскиот парламент поради предлог-законот со кој корисниците на

Прочитај повеќе

Добра вест за една група на работници: Се зголемува нивната шанса за вработување, бидејќи работодавачите се откажуваат од стигматизацијата

Недостигот на работна сила во Америка ги тера работодавачите на сите можно начини да ги задржат своите вработени, но отвора

Прочитај повеќе

Едните со душа сакаат да се вратат во канцеларија, а другите се присутни „само физички“

Бројката на млади луѓе кои стажирале во компаниите во САД е разочарувачки мала ова лето, а тоа придонело недостатокот на

Прочитај повеќе