Со милионски профит, „АД Европа” уште исплаќа минимални плати

Од милионскиот профит во АД Европа, ќар гледаат само нејзините директори и акционери. Компанијата, која во 2020 пријавила добивка од

Прочитај повеќе

Левица: Цените растат, а Владата го одолговлекува зголемувањето на минималната плата

Владата и понатаму останува без слух на барањата на работниците за зголемување на минималната плата на 18.000 денари. Додека цената

Прочитај повеќе

„Обединети Работници“: СРАМ ЗА ДРЖАВАТА – 55 000 работници не добиле плата за месец МАРТ, а над 10 000 работници не добиле плата ниту за месец ФЕВРУАРИ!

Соопштението на Движењето за социјална правда „Обединети Работници“ ви го пренесуваме интегрално: Денес на прес-конференција која што ја одржа директорката

Прочитај повеќе

Работникот е на дното на општеството. Кој е виновникот за тоа?

Секоја политичка партија, пред да дојде на власт, за време на предизборната кампања, се расфрла со ветувања. Овие ветувања, најчесто

Прочитај повеќе

Сите сакаат да бидат работничка класа

Социолошките истражувања често бараат од испитаниците да одредат на која општествена класа ѝ припаѓаат, а правило е дека огромно мнозинство

Прочитај повеќе