Не можете да очекувате да добиете повеќе, без да инвестирате во себе – Лекција која ја научив на тежок начин

Автор: Бобан Илијевски Во време кога работниците, помлади и постари, имаат толку многу опции за вработување, работодавачите треба да се

Прочитај повеќе

Исплатен надомест за одвоен живот по пријава на Левица

На објавениот апел од страна на Левица за пријавување на повреда на работнички права секојдневно пристигнуваат поплаки од работници, на

Прочитај повеќе

ЕДНА ИДЕЈА: Работничките права да се изучуваат уште од најмала возраст – предзнаењето никогаш не шетети!

Автор: Бобан Илијевски Низ умот ми се врти една, според мене, интересна идеја. Со оглед на тоа дека многу луѓе

Прочитај повеќе

Во „Никоб“ брутално се прекршувале работничките права: Левица поднела Иницијатива за вонреден инспекциски надзор

Изминатиов период, до Левица пристигнаа бројни поплаки од вработени во омилената компанија на власта, „Никоб”,во сопственост на Кирил Лазаров. Работниците

Прочитај повеќе

СТАВ: Почитување на постојните работнички права, но и воведување на нови

Автор: Бобан Илијевски Факт е дека работничките права во Македонија не се почитуваат во целост, но тоа не значи дека

Прочитај повеќе

„Ако не можете да исплаќате плати, тогаш можеби би требало да затворите“ (ВИДЕО КОЛУМНА)

Автор: Бобан Илијевски  Се ближи крајот на 2022 година, па мислам дека е време да се осврнам на кратко за

Прочитај повеќе

Штом ќе го решаваат проблемот со корупцијата, нека го решаваат и тој со непочитувањето на работничките права

Автор: Бобан Илијевски САД ќе испраќа тим за санкции во Македонија за да ја решава корупцијата во која сме заглавени

Прочитај повеќе

Трипуновски: Со укинување на Колективниот договор, владата и Николовски го газат социјалниот дијалог и ги кршат работничките права

Откако ги уништија земјоделците и земјоделскиот сектор, Љупчо Николовски се префрли на уништување и на самото министерството и  вработените. Во

Прочитај повеќе

Трудови инспектори не откриле непочитување на работничките права: Приватна фирма исплатила К-15 од само 500 денари

Фирмата по пријава и контрола од страна на испектори, со синдикатот во комапанијата склучила спогодба за исплаќање по 500 денари,

Прочитај повеќе

ВИДЕО | Кочовски: На работниците не им е важна само платата, туку и безбедноста и стимулацијата преку бонуси

Подготивл: Бобан Илијевски Интервју на порталот Работник со Претседателот на Движењето за социјална правда „Обединети Работници“ и познавач на областа

Прочитај повеќе