archiveработнички

Интервјуа

(Видео) Отупштен од работа спротивно на Законот – Интервју со Претседателот на синдикатот на АВРМ Спасе Николов

Порталот Работник Ви го претставува првото видео интервју со Претседателот на Синдикалната организација на АВРМ, при Синдикатот на администрација и...
Интервјуа

Интервју со Претседателката на „Гласен Текстилец“ Кристина Ампева: Проблемите, страдањата и кршењето на правата на текстилните работници

Кои се најгорките проблеми со кои се соочуваат текстилните работници? Кои права на текстилните работници најмногу се кршат? Дали текстилните работници...
ПравдаСветСиндикат

Србија: Синдикатот „Слога“ ќе воведе бесплатно советување за работно – правни односи

Здружените синдикати на Србија „Слога“ соопштиле дека наскоро почнуваат со реализација на националниот проект под назив „Советувалиште за работно –...
СветСиндикат

Меѓународната Конфедерација на синдикати бара да се запре репресијата врз наставниците и железничарите во Џибути

Меѓународната Конфедерација на синдикати - ИТУК побара да се стави крај на притворањето и суспензијата на работниците во Џибути, Африка,...
1 2 3
Page 1 of 3