56 отсто од работните места во Германија дозволуваат работа од дома

И по укинувањето на обврската на работодавците да им понудат на вработените можност да работат од дома, сепак една четвртина

Прочитај повеќе

Левица за Работник: Наши идни чекори се слободен викенд за сите работници и законски износ на плата за секое работно место

Бобан Илијевски Деновите од викенд да бидат слободни, апанажа за работниците, патните трошоци и осигурувањето до и од работното место

Прочитај повеќе

64 % од вработените би дале отказ доколку биде побарано од нив да се вратат на работните места

Подготвил: Бобан Илијевски Пролетта го сигнализираше враќањето на патувањето откако се поголем број на компании ги повикуваат работниците назад во

Прочитај повеќе

[Анализа] Стар проблем – нови решенија, повеќе од 25.000 млади лица без работа – дали ќе помогнат новите владини мерки?

“Прв дојден – прв услужен“ и воведување на квота од 5% опфатеност на Ромите, учество на младите лица до 29

Прочитај повеќе

Русија живее од резерви, загрозени 200.000 работни места во Москва

Околу 200.000 луѓе се изложени на ризик да ги загубат своите работни места во Москва бидејќи странските компании го прекинаа

Прочитај повеќе

Шаќири: Северна Македонија иницира регионална соработка за градење на генерации со потребни вештини за идните работни места

Денес и утре во Скопје се одржува конференција „Вештини за идни работни места“ во организација на Министерството за образование и

Прочитај повеќе

Се повеќе Американци даваат доброволен отказ и има се повеќе слободни работни места

Во месец февруари во САД имало 11,27 милиони огласени слободни работни места, а 6,27 милиони невработени лица. Се зголемил бројот

Прочитај повеќе

(Галерија) Работници спијат на работа, фирмите им обезбедиле вреќи: На другиот крај од светот бараат нова работа

Пред околу седум дена започнало затворањето на Шангај, еден од најголемите градови во Кина, кој број некои 26 милиони жители.

Прочитај повеќе

Трендот од САД се шири низ целиот свет: Се повеќе луѓе бараат нови работни места

Незадоволството од работните услови, неинспиративните работни места и лошите шефови кои ги тераат луѓето да бараат нови работни места станаа

Прочитај повеќе

„Платите да се објавуваат со одреден спектар, од најниска до највисока за секое работно место посебно“

Транспарентноста на платите или секој работник да знае однапред колку ќе му изнесува платата на работното место за коешто аплицира

Прочитај повеќе