МТСП: Од утре до недела портокалова фаза во цела држава – се препорачува ослободување од работа на најранливите категории население

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа,

Прочитај повеќе

Еден работник е продуктивен пет часа дневно, велат истражувањата – Дали воведувањето на шест часовно време добра идеја?

Една интересна тема којашто долго време се врти низ светот е намалување на работното време кое сега изнесува 8 часа.

Прочитај повеќе

Мислат дека ако земаш плата, имаат право да ти натрупаат работни обврски

Многу ми се интересни оние работодавачи кои си мислат дека ако вработените земаат плати над просекот, имаат право да им

Прочитај повеќе

Триесет и три годишник од Боговиње го изгуби животот при извршување работни задачи

Работник на 33 години го изгуби животот при изведување работни обврски во фирмата во тетовско Боговиње вчера околу 16 часот

Прочитај повеќе