7 типови на „лоши колеги“ – Како да ги препознаете? Ова се нивните карактеристики

Сите ние имаме свои искуства со т.н. „лоши“ колеги на работното место. Тоа се луѓе кои помалку ни одговараат или

Прочитај повеќе

AETM лансира Алијанса за родова еднаквост на работното место

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија официјално ја презентираше Алијансата за родова еднаквост на работното место (анг. Gender Equality Alliance –

Прочитај повеќе

Да си признаеме дека во Македонија се гине на работно место и да почнеме да го менуваме тоа, порачуваат од МЗЗПР

Денес е Светскиот ден за заштита при работа. Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) изработува извештај со евиденција на

Прочитај повеќе

5 совети за тоа како да се справите со стресот на работното место

Лошата атмосфера на работа, работата со предизвикувачки клиенти, кратките рокови, проблемите со средствата за работа, можат да предизвикаат стрес на

Прочитај повеќе

Лекција по трудово право: Информирање на работниците (во случај на непосредна опасност)

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Информирање на работниците (во случај на непосредна опасност) Информирањето на работниците е многу

Прочитај повеќе

Трајкоска: Недозволиво е на работниците да им се поставува прашањето колку плата земале на претходното работно место

Апсолутно се согласувам. Сметам дека висината на платата е навистина доверлива категорија и согласно Законот за заштита на лични податоци,

Прочитај повеќе

8 март низ призма на член 6 став 2 од Законот за работни односи

8 март низ призма на член 6 став 2 од Законот за работни односи (2) На жените и мажите мораат

Прочитај повеќе

За едно работно место во просек аплицираат 25 невработени граѓани

Во време кога во земјава има речиси нешто над 140 илјади невработени лица кои активно бараат работа во Агенцијата за

Прочитај повеќе

Размислувате за промена на работното место или друга животна промена? Обидете се со овие 7 прашања

Ако сте добри таму каде што сте и немате намера да менувате работа, да започнете своја, да се преселите или

Прочитај повеќе

16.000 граѓани го изгубиле работното место поради ковид-кризата

Вкупно 16.073 граѓани добиле отказ од работното место поради пандемијата на коронавирус, информираше директорот на Агенцијата за вработување, Беким Мурати

Прочитај повеќе