На нив флексибилната работа им ги променила животите, остануваат верни на компанијата: 4 работници ги изнесуваат своите искуства

Додека некои компании продолжуваат да расправаат дали се за хибриден модел на работа или работа на далечина, други прифаќаат пофлексибилен

Прочитај повеќе

100,000 работници штрајкуваат во САД: По две децении, Синдикалното организирање доживува раст

Повеќе од 100,000 американски работници ќе штрајкуваат или пак се заканиле дека ќе штрајкуваат во октомври, што е последица на

Прочитај повеќе

Лукаревска децидна – Спогодбите не можат да бидат над законите

Постојат работодавачи коишто сметаат дека со првото пуштање на декларацијата за плати каде што имаат утврдено 14,500 денари минимална плата

Прочитај повеќе

Домашни картички ќе има и за гостиварските Ковид борци

Проблемот со гостиварските лекари ќе биде решен, изјавија од Министерството за здравство. Оттаму за весникот ВЕЧЕР изјавија дека имаат побарано

Прочитај повеќе

БКМ предлага наместо три, државата пет години да ги плаќа придонесите за зголемените плати на работниците

Од Бизнис Конфедерацијата на Македонија предлагаат како измена на предлог законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување, зголемување

Прочитај повеќе