Исти закони, различни толкувања: Стопанството добива збунувачки сигнали од администрацијата

Честите промени на законите се предизвик за претпријатијата, кои мака мачат да се приспособат на новитетите што им ги сервира

Прочитај повеќе

Рубрика за трудово и социјално право: Отказни рокови

РУБРИКА ЗА ТРУДОВО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО Тема: Отказни рокови Во нашиот Законот за работни односи се предвидени одредби во однос

Прочитај повеќе

Од денеска работодавачите може да поднесуваат барања за финансиска поддршка за мајската плата

Од денеска до 7 јуни работодавачите може да поднесуваат барања за финансиска поддршка за исплата на плата за мај 2020

Прочитај повеќе

Подобрени условите за мерката „14.500 денари по вработен“: Можност за трансформирање во грант, комбинирање со други мерки и флексибилност кај бројот на вработени

Подобрувања на условите на мерката за финансиска поддршка од 14.500 денари по вработен – со поголема флексибилност во условот за

Прочитај повеќе

Петров: Компаниите да ја искористат мерката за поддршка од 14.500 денари по вработен, заеднички ќе ја пребродиме оваа криза

Прес- конференција, Коста Петров, потпретседател на СДСМ Драги претприемачи, Ова е тежок период за сите нас. Од средината на март

Прочитај повеќе

Синдикалното движење во Холандија бележи забавено опаѓање

За што служат синдикатите? Доколку ова не е прашањето кое си го поставуваат во најголемиот холандски синдикат ФНВ, како што

Прочитај повеќе

Анкета: 89,5 % од новинарите работат многу повеќе од законски утврдените 40 работни часа

Во рамки на проектот на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници – ССНМ “Синдикат до синдикат“, од Меѓународната федерација

Прочитај повеќе

МЗЗПР: Сеуште има голем број на несреќи при работа

Денес по повод светскиот ден за безбедност и здравје при работа Македонското здружение за заштита при работа во паркот во

Прочитај повеќе

Слава Им! Да не се повтори…

Денес, 28 Април, не само што е најголемиот христијански празник, Христовото Воскресение  -Веигден, случајно или не,  денес е и светскиот

Прочитај повеќе

КСС излезе со свои ставови по повод 28 април

Ниту една работа не смее да ја одземе безбедноста, здравјето и благосостојбата или животот на работниците. Секој ден ширум светот

Прочитај повеќе