АНАЛИЗА: СЕКОЈ ОСМИ ГОЛЕМ РАБОТОДАВАЧ Е ВО ЗАГУБА

Почитувани медиуми, Во прилог најновата анализа на порталот Пари: АЛАРМАНТНО: СЕКОЈ ОСМИ ГОЛЕМ РАБОТОДАВАЧ Е ВО ЗАГУБА Финансиските податоци за

Прочитај повеќе

8 совети како да преговарате за поголема плата

Подготвил: Бобан Илијевски На многу луѓе не им е пријатно да бараат поголема плата од понудената кога ќе ја добијат

Прочитај повеќе

Овие 4 вештини ќе го воодушеват секој работодавач

Ирската веб страна за понуда и побарувачка на работа, Jobs.ie, открива кои вештини кај работникот ги цени речиси секој работодавач.

Прочитај повеќе

„Погршено е да се смета дека Договорот за вработување не може да подлежи на измени“

Договорот за вработување претставува единствен начин на кој се заснова работниот однос помеѓу работодавачот и работникот. Неговата форма е пишана,

Прочитај повеќе

Работник којшто е во работен однос може да работи и дополнителна работа: Што вели Законот за ова?

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Дополнително работење Законот за работни односи во себе содржи и одредби кои го

Прочитај повеќе

Крајната цел на МОБИНГОТ е работникот да даде самиот отказ од работа

Автор: Бобан Илијевски Тема на којашто треба постојано да се зборува, според мене, е МОБИНГОТ. Голем дел од работниците во

Прочитај повеќе

„Работодавачот по ниеден основ не може да ве условува да останете на работното место одреден временски период“

Бобан Илијевски Со оглед на тоа дека има случаи каде што работодавачите ги обврзуваат работниците да останат неколку години во

Прочитај повеќе

Кога на работодавачот ќе „му падне круната“: 27 години работи за оваа империја, а еве што добил на подарок

Кралот на бурегерот“ дефинитивно потфрил на тестот за одавање на признание, во знак на благодарност, на своите лојални работници. Исповедта

Прочитај повеќе

Доколку работодавачот не им исплати плати и придонеси 3 месеци последователно, работниците имаат право да покренат иницијатива за стечај

Бобан Илијевски  Македонското здружение на млади правници одговора на неколку прашања поврзани со членот 67 од Законот за работни односи,

Прочитај повеќе

Одлука за отстранување од кај работодавачот (суспензија) – што во тој случај?

Рубрика трудово и социјално право Тема: Одлука за отстранување од кај работодавачот (суспензија) – што во тој случај? Работникот кој

Прочитај повеќе