Малеска-Сачмароска: Родови политики во приватниот сектор за жените да се економски независни

Жените во земјава се соочуваат со длабоко вкоренета дискриминација, за што сведочат големите и постојани родови јазови во сферата на

Прочитај повеќе

Повисока минимална плата – поголема продуктивност и економски раст

Минималната плата, зголемена или не, е во фокусот на интересот на крајот од годинава. И кај работодавците, и кај синдикатите,

Прочитај повеќе

На работниците кои работат од дома ќе им биде платена струјата и интернетот во оваа земја

Португалскиот парламент усвои нови прописи за работа од дома со цел дополнително да ги заштити вработените кои својата работа не

Прочитај повеќе

Како да останете мотивирани кога не ви се работи?

Начинот  како да се мотивирате за работа е чест проблем, без разлика дали ја сакате или не вашата работа. Ако

Прочитај повеќе

Во Узбекистан работодавците можат да ги отпуштат невакцинираните вработени

Узбекистанските власти усвоија закон според кој работодавците имаат право да не вработуваат или да ги отпуштат оние кои не се

Прочитај повеќе

Дали треба задолжителната вакцинација да важи за веганите?

Британските работодавци што планираат да воведат задолжително вакцинирање за своите вработени, треба од тоа да ги исклучат веганите, е препораката

Прочитај повеќе

Слободен ден за менструален циклус

Брендот за Womanizer неодамна спроведе истражување, спроведено од 470 жени во 26 земји, за да открие зошто жените во менструален циклус

Прочитај повеќе

Јовевски: Петтиот пакет на мерки се задоцнети, работодавците бараа итна финансиска неповратна помош

Лазар Јовевски, универзитетски професор и советник во ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата „24 Анализа“ зборуваше за петтиот пакет на

Прочитај повеќе

Американските работодавци во март отворија повеќе од 900.000 работни места

Закрепнувањето на американската економија од пандемијата зајакна во март, бидејќи работодавците создадоа 916.000 нови работни места, најмногу од август 2020 година,

Прочитај повеќе

Уште една недела со голем број атрактивни работни позиции, меѓу работодавците и FlexCredit, ESI, NYSK Holding и FMS (Facility Management Services)

Податоците на Агенцијата за вработување, покажуваат дека соодносот на невработеност помеѓу мажите и жените варира во зависност од образованието. Имено,

Прочитај повеќе