АД „Пошта на Северна Македонија“ поднесе иницијатива за мирно решавање на работниот спор

АД „Пошта на Северна Македонија“ – Скопје, како Национален поштенски оператор, кој ја обезбедува универзалната услуга, која е од јавен

Прочитај повеќе

Ова се петте професии со највисоки плати во Македонија

Во јуни година најголемата плата е исплатена во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности – 72.694 денари. Податоците ги

Прочитај повеќе

Новинарите бараат побрзо процесуирање на пријавите за напади и измени во Кривичниот законик

Нападите врз медумските работници се зголемуваат, а речиси и да нема судска разрешница. Потребна е поголема ангажираност од институциите, конкретни

Прочитај повеќе

УПОЗ контра изјавата на министерката Ангеловска за намалувањето на платите во јавната администрација

Подолг период а особено со почетокот на кризата, јавната администрација е мета на бизнис заедницата, поединци и министри кои како

Прочитај повеќе