Анализа: Кои се 100 најголеми работодавачи во Македонија

Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ги промовираше 100-те најголеми компании во Македонија рангирани според нивните остварени вкупни приходи.

Прочитај повеќе

МТСП: Да се почитуваат препораките за заштита на здравјето од топлите бранови

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа,

Прочитај повеќе

Фирмите ќе создаваат квалитетни работници, но дали ќе ги задржат?

Во тек се консултации на Министерството за образование и наука со компаниите, стопанските комори и локалните самоуправи за потребата од

Прочитај повеќе