За стопанството обезбедени 44,1 милион евра преку трите бескаматни кредити на Развојната банка

Преку трите кредитни линии, Ковид 1, 2 и 3, од Развојната банка, обезбедени се ликвидни средства во вкупен износ од

Прочитај повеќе

Заев и Бесими: Економските мерки дадоа резултат, 100% имплементација на вториот пакет, економијата е жива и стабилна

Буџетските приходи се повисоки во однос на преткризниот период, 4,4% е растот на вкупните приходи, 5% е растот на даноците

Прочитај повеќе

Одобрени 2.678 кредитни барања во износ од 30,3 милиони евра од третата кредитна линија на Развојната банка

Вкупно 2.678 барања се одобрени од третата бескаматна кредитна линија со грант компонентна „Ковид 3“ на Развојната банка на Северна

Прочитај повеќе

Одобрени уште 1,4 милиони евра барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

Нова група од 124 барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента што се реализира со финансиска

Прочитај повеќе

Одобрени нови 337 барања од 27,9 милиони евра од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

Нова група од 337 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со

Прочитај повеќе

Битиќи: Побрзо да се донесат законските решенија за примена на мерките од петтиот пакет

Потребна е побрза динамика во носењето законски решенија за да се овозможи примена на одредени мерки од поддршката за стопанството,

Прочитај повеќе

Царински гаранции за увоз за облагородување – компаниите да се јават до Развојна банка

Во насока на олеснување и подобрување на условите за работа, посебно во време на пандемија, Развојната банка на Република Северна

Прочитај повеќе

Бескаматни кредити да ги заменат субвенциите за минимална плата, а добрите компании нема да враќаат дел од сумата

Ќе има помош за компаниите и за граѓаните во вкупна вредност од над 50 милиони евра – но ќе изостане

Прочитај повеќе

Битиќи: Петтиот пакет мерки ќе тежи околу 150 милиони евра

Петитот пакет економски мерки за поддршка на стопанството и граѓаните за справување со последиците од Ковид-19 ќе тежи помеѓу 50

Прочитај повеќе

Развојна банка: Одобрени уште 8,8 милиони евра кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

Нова, втора група од 770 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента – Ковид 3,

Прочитај повеќе