Битиќи: Јавен повик за корисниците на Ковид 1 линијата на бескаматни кредити од Развојна Банка

Јавен повик за корисниците на Ковид 1 линијата на бескаматни кредити од Развојна Банка на Република Северна Македонија Развојна банка

Прочитај повеќе

Угостители, туристички работници и транспортери бараат продолжување на помошта

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања Мила Царовска и Владин економски тим се сретнаа со претставници од угостителската

Прочитај повеќе

Развојната банка ќе склучи договори со 476 компании за кредити

Развојната банка ќе склучи договори со 476 компании кои ќе добијат поддршка од 316.038.500 денари преку кредитната линија од Компнзационите

Прочитај повеќе

Одобрени кредити за 117 компании, исплатени 1,6 милиони евра од „Ковид 2“ кон 83 компании

На 117 компании со 3.001 вработен досега им се одобрени средства од втората бескаматна кредитна линија „Ковид 2“ преку Развојната

Прочитај повеќе

Од 29-ти април фирмите од сите дејности ќе може да аплицираат за бескаматни кредити од новата кредитна линија од 8 милиони евра

Од среда, 29-ти април микро, малите и средни компании од сите дејности, погодени од КОВИД-19 кризата, ќе можат да аплицираат

Прочитај повеќе

(Видео) Наумов: Од полноќ почнува аплицирањето за првата бескаматна линија кредити како поддршка на бизнисот во справувањето со КОВИД-19

Првите 5,7 милиони евра бескаматни кредити како директна помош за микро, мали и средни претпријатија во борбата со КОВИД-19 од

Прочитај повеќе