Премиерот Заев на увид на градежни активности во ТИРЗ Скопје 2

Премиерот Зоран Заев и директорот на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони Александар Младеновски денеска ја посетија Технолошко-индустриската развојна зона

Прочитај повеќе

Спасовски и Царовска: Интензивно работиме на инфраструктурно уредување на зоните, обезбедуваме услови за нови странски инвестиции

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со  заменичката на претседателот на Владата, задолжена за економски прашања

Прочитај повеќе

ТИРЗ: Нема најави за отпуштање на вработени кај странските инвеститори

Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони информира дека во моментов ниту еден странски инвеститор не најавил отпуштање на работници, ниту

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Рангирање на инвестициите – за што и колку ќе вложува државата во 2020 година?

о Буџетот за 2020 година, во однос на годинава предвиден е раст на капиталните расходи за 3,8% и тие се

Прочитај повеќе

ССМ на Првомајски марш бара нов закон за работни односи

Во годината во која се одвиваат активности за изготвување нов закон за работни односи Сојузот на синдикатите на Македонија очекува

Прочитај повеќе