развој

ЕкономијаМакедонијаНовости

Битиќи: Имаме цврсти основи за уште поголем развој на туризмот

Заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи денеска одржа работен

Read More
ИнтервјуаНовости

(ИНТЕРВЈУ) Дамовски: Kонтинуирана поддршка за одржлив развој на компаниите и креирање услови за нови вработувања особено за жени и млади

Швајцарската Програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ, има за цел зајакнување на деловниот сектор во Република Северна Македонија,

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Герасимовски и Исени: Заштита на правата е основа за развој на бизнисите

Продолжува соработката меѓу Државниот завод за индустриска сопственост и Стопанска комора на Северозападна Македонија. Директорот на ДЗИС, Горан Герасимовски и

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Се поскапиот живот ги стеснува можностите за кариерниот развој

Со растот на трошоците за задоволување на основните животни потреби се намалуваат можностите работоспособното население да вложува во своја наобразба

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Нови инвестиции во развој на алтернативниот туризам на уникатни вински микро-локации во тиквешкиот регион

Во реализацијата на капацитетите кои се дел од новата туристичка понуда во тиквешкиот регион во потпроектот „Развој на еногастро туризам –

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Кариерен развој, високи плати, рамна хиерархија се барањата на луѓето за да работат во Македонија, но дали е можно да се исполнат?

Факултети.мк спроведе анкета за тоа какви услови бараат младите за да останат да работат во Македонија. Меѓу останатите барања, беа

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Битиќи: Македонија ќе стане регионален старт ап центар каде младите лица ќе може да ги реализираат своите бизнис идеи

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир

Read More
ЕкономијаМакедонија

Заев со претставници на ЕБОР: Продолжува соработката во насока на интензивирање на проектите за економски развој и отворање на нови работни места

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев денеска имаше работна средба со претставници на Европската банка за обнова

Read More