Арсовска: До крајот на неделата ќе имаме одоговор на понудата од страна на Министерството за култура

Бобан Илијевски Секторот култура од 2005 година нема колективен договор, а поминати се веќе 15 години. Владее комплетен хаос во

Прочитај повеќе

СОНК: Доколку не бидат прифатени нашите барања, многу веројатно е дека новата учебна година нема да започне

Помина повеќе од еден месец, од последниот протест на Конфедерацијата на слободни синдикати, каде што гранков синдикат е и Самостојниот

Прочитај повеќе

НСО: Ристо Ајтов како претседател на синдикат 17 години го манипулирал членството и вработените во одбраната

Независиниот синдикат на одбраната на фејсбук профилот на напиша дека додека тие се бореле за правата на вработените низ институционалниот

Прочитај повеќе