Поповолна економската состојба во преработувачката индустрија, оценуваат раководителите на фирмите

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на довербата во преработувачката индустрија во февруари во однос на јануари годинава

Прочитај повеќе

Deloitte: Напредокот ќе зависи од тоа колку се јасни и одржливи стратегиите за вработените

Подготвил: Бобан Илијевски Предизвиците кои ги донела пандемијата довеле до фундаментален пресврт во работењето, а се почести се и тензиите

Прочитај повеќе

Нов случај на мобинг во ЈСП Скопје?! – Ги тужела за неисплатен К-15, па сега трпи притисок

Уште еден случај на мобинг во ЈСП Скопје. Елизабета Тошевска, вработена во ова претпријатие, исто како и нејзиниот колега Меџит

Прочитај повеќе

Агенцијата за управување со одземен имот вработува…

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 4 државни службеници во Агенцијата за управување со одземен имот. За бараат

Прочитај повеќе

СОНК најавува тужби доколку не се повлече одлуката во кумановските училишта

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК го информираше Министерството за образование и наука дека во општина Куманово

Прочитај повеќе

Иста работа, различна плата: Иако жените носат поголем профит тие земаат 20 % помали плати од мажите

Компаниите кои имаат повеќе жени на менаџерските позиции заработуваат подобро, а голем број на жени – директори значи и посилен

Прочитај повеќе

Надлежните очекуваат раст на економијата, а компаниите влошување

Раководителите на деловни субјекти укажуваат на намалени очекувања за трговијата во следниов период. Според анкетата што ја прави Државниот завод

Прочитај повеќе

Агенцијата за вработување вработува…

Агенцијата за администрација отвори оглас за вработување на пет службеници во Агенцијата за вработување на Р. Македонија. Предвидената нето плата

Прочитај повеќе

Во преработувачката индустрија има повеќе нарачки и вработени

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во јуни 2019 година е зголемен за

Прочитај повеќе