Завршна конференција за проектот „Платформа – жени на раководни позиции“

Завршна тркалезна маса по повод завршувањето на проектот „Платформа – жени на раководни позиции“ ќе се одржи денеска на Универзитетот

Прочитај повеќе

Менаџерски промени на раководните позиции во Кроациа осигурување

Менаџерски промени на раководните позиции на брендот Кроациа осигурување Живот и Неживот, моментален лидер на пазарот на осигурување во земјава. Директорските

Прочитај повеќе

Жените се пообразовани од мажите, но се 3 пати помалку на раковдни позиции

Пообразувани, но помалку платени и на пониски позиции се жените во Македонија. Само 2,6% водат сопствен бизнис, истакна министерката за

Прочитај повеќе