СОНК од 1 јануари со ново раководство, продолжува и со барањето за усогласување на минималната плата

Советот на СОНК, на својата последна седница, ги утврди имињата на новоизбраните претседатели на Регионални одбори, кои својата функција ја

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Кој е мотивот на Раководството АД „ЕСМ“ да го уништи синдикатот?

Причината е за моето распоредување на повеќе од 120 километри е јасна, а тоа е спречување на моите синдикални активности,

Прочитај повеќе

Левица: Да се избориме за политичка власт на трудот!

Денес е 1 Мај, Денот на трудот, НАШ ден! Ден кој не е празник! Знаете од своите празни џебови, од

Прочитај повеќе

Од Тетекс Јарн Лимитед 160 работници остануваат без работа, тврдат дека биле принудени на нови договори

Во Тетово над 160 работници во фабрика за производство на предиво и волница остануваат без работа, а луѓето обвинуваат дека

Прочитај повеќе

МДС бара приоретизирано редуцирање на присуството на работа

Македонскиот дипломатски синдикат при САДУ повторно го повикува раководството на Министерството за надворешни работи да се придржува кон Законот за

Прочитај повеќе

МПС остварил средба со раководството на МВР

 Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев заедно со дополнителниот заменик на министер Славјанка Петровска и директорот на Бирото за јавна

Прочитај повеќе

Македонскиот полициски синдикат: Остварени работни средби со раководството на МВР

На барање од Македонскиот полициски сидикат денеска, Претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев и Генералниот секретар Киро Трајковски

Прочитај повеќе

Со штрајкот на машиновозачите се нанесува огромна финансиска штета, вели претпријатието

Со оглед на тоа дека машиновозачите и помошниците индивидуално прекинале со работа, индивидуално и ќе треба да се изјаснат дека

Прочитај повеќе

Продолжува прекинот на железничкиот сообраќај

Прекинот на железничкиот патнички и товарен сообраќај во државава продолжи и денеска, откако од завчера машинскиот персонал ја бојкотира работата

Прочитај повеќе

Ампева: Укинувањето на храната и превозот е законски, но не е човечки

Бобан Илијевски Исплатата на регресот за годишен одмор познат како К-15 во приватниот сектор е сеуште во тек. Претседателката на

Прочитај повеќе