Заев: Околу 750 вработени според Рамковен договор веќе распоредени, директорите да не прават отпор

Околу 750 лица вработени според Рамковен договор се веќе распоредени по институции, 350-360 остануваат за дораспоредување, поради правни формалности, постапка

Прочитај повеќе

Вработените кои 10 години седеа дома и земаа плата ќе добијат отказ ако двапати одбијат работна позиција

Доколку некој од вработените според Рамковниот договор, кои сега седат дома и примаат плата, двапати одбие опција за ангжаман што

Прочитај повеќе

Вработените по Рамковен договор ќе бидат распоредени на работни места преку закон

Рамковно вработените во Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците ќе се распоредуваат преку закон, соопшти Владата откако на

Прочитај повеќе

Нема законска можност да им се раскинат договорите на вработените по Рамковен што седат дома

И покрај тоа што над 1.300 вработени според Рамковниот договор седат дома, а со години земаат државна плата, договорите не

Прочитај повеќе