Дел од „рамковните“ и натаму не одат на работа, ќе се прави нова прераспределба

Судбината на рамковните вработувања – за едни откази, за други унапредувања. Дел од административците се сопнаа на безбедносни проверки, други

Прочитај повеќе

Најчевска за „рамковните“ вработувања: А, парите што ги зедоа без да работат ќе ги вратат ?

Професорката Мирјана Начевска реагира на информацијата дека „рамковните“ конечно ќе бидат работно ангажирани и дека ќе добијат работни места во државните

Прочитај повеќе

Ќе се раскине работниот однос, дооколку „рамковните“ не го прифатат трансферот, рече Шаќири

Министерот за информатичко општество Јетон Шаќири за Телма рече дека со новиот закон кој беше утврден вчера на владина седница,

Прочитај повеќе