Продолжува собраниската расправа за Законот за минимална плата

Пратениците во Собранието денеска на пладне треба да ја продолжат расправата за Предлог на закон за изменување и дополнување на

Прочитај повеќе

Продолжува комисиската расправа за Предлог-буџетот 2022

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот на Република Северна Македонија за 2022

Прочитај повеќе

Почнува собраниската расправа за Предлог-буџетот за 2022

Во Собранието денеска треба да почне расправата по Предлог-буџетот за 2022 година. Според објавата на веб страницата на Собранието, Предлог-буџетот

Прочитај повеќе

Расправата по новиот закон за работни односи продолжува по одморите, во собраниска процедура ќе се најде наесен

Новиот закон за работни односи со кој целосно ќе се регулира оваа сфера најверојатно ќе влезе во собраниска процедура на

Прочитај повеќе

Ребалансот на буџетот влегува во Собранието од 1 јули

Расправата по Ребалансот на Буџетот во Собранието ќе почне на 1 јули, за кога е закажана седницата на матичната Комисија

Прочитај повеќе

НАкС бара усвојување на законот што овозможува зголемување на платите во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) испратил допис до Собранието на Република Македонија со кој бара да се усвои Законот за дополнување

Прочитај повеќе

САДУ: Ќе се одржи најавениот штрајк во фонд за здравство

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при САДУ ќе го одржи веќе најавениот штрајк. Штрајкот ќе се одржи откако

Прочитај повеќе

Почнува пленарната расправа по дополнетиот Предлог-буџет за 2020 година

Во Собранието од денеска на пленарна седница почнува расправата по Дополнетиот предлог-буџет за 2020 година кој ги содржи 12-те прифатени

Прочитај повеќе

Дабиќ: Бараме изготвување на нов предлог Закон за надворешни работи со вклученост на вработените

Бобан Илијевски Денеска во Министерството за надворешни работи се одржа јавна расправа за предлог Законот за надворешни работи, за кој

Прочитај повеќе

Се одржува јавна расправа за новиот Закон за основно образование

Денеска во собраниската Комисија за образование, наука и спорт се одржува јавна расправа за новиот Закон за основното образование, за

Прочитај повеќе